Підтримати нас

У ста країнах пройшли акції на захист клімату

09 вересня 2018 13:45
196
Поширити:

У рамках міжнародної кампанії під гаслом "Станьмо на захист клімату" відбулися акції протесту у десятках країн світу. Організатори кампанії закликають уряди зменшити залежність від викопного палива та поступово перейти на відновлювані джерела енергії, повідомляє DW.

Почали всесвітню акцію в Бангкоку десятки рибалок, чиї джерела існування знаходяться під загрозою через підйом рівня моря. У столиці Таїланду в неділю, 9 вересня, завершується масштабний раунд переговорів напередодні наступної кліматичної конференції ООН, яка пройде в грудні в польському Катовіце.

У суботу в 47 містах Франції 115 тисяч людей взяли участь в акціях на захист клімату. За даними поліції, у самому лише Парижі учасників було понад 18 тисяч. Протестувальники тримали транспаранти з написами "Планета в небезпеці", "Хто як не ти?".

Крім того, 700 французьких вчених на шпальтах видання Liberation закликали уряди країн світу до рішучих заходів для уповільнення глобального потепління.

У Сіднеї активісти провели акцію на борту судна біля Оперного театру. У філіппінській столиці Манілі протестували проти залежності країни від вугілля. На півночі Індії приблизно 10 тисяч школярів і вчителів прив'язали до дерев червоні стрічки на знак боротьби зі знищенням лісів.

Завершилася акція в американському Сан-Франциско, де демонстранти виступили з жорсткою критикою на адресу президента США Дональда Трампа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ