Підтримати нас

У співпраці з РФ підозрюється ексголова Генічеського районного суду Херсонської області

09 травня 2024 16:12
457
Поширити:
Юлія Берлімова. Колишня голова Генічеського районного суду Херсонської області
Юлія Берлімова. Фото: Бюро судової інформації

У колабораціонізмі та державній зраді підозрюється 43-річна колишня голова Генічеського районного суду Херсонської області Юлія Берлімова.

Текст підозри опублікували на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, не пізніше липня 2022 року Берлімова пішла на співпрацю з окупаційною владою. Вона передавала дані про людей, які мали проукраїнську позицію та дані про співробітників Генічеського районного суду.

У липні 2022 року підозрювана надсилала повідомлення в телеграмі, в яких передала відомості про колишніх поліціянта конвойної служби та оперуповноваженого ГУНП. Також вона відправила дані про співробітників територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які залишилися на окупованій території та мали проукраїнську позицію, стверджують правоохоронці.

Окрім цього, не пізніше 19 липня 2023 року Юлія Берлімова обійняла посаду окупаційного судді у незаконно створеному Генічеському районному суді Херсонської області. Вона здійснювала судовий розгляд справ згідно із законодавством РФ.

Їй інкримінували: 

  1. ч. 2 ст. 111 ККУ – загрожує позбавлення волі на п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
  2. ч. 7 ст. 111-1 ККУ – караються позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
  • 9 квітня 2024 року Юлію Берлімову звільнили. ВРП України зазначила, що причиною звільнення стала її неявка на засідання Комісії у пленарному складі 30 листопада 2023 року і на повторне 14 грудня 2023 року. Також Берлімова не повідомила, чому не з'явилася на комісію.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ