Підтримати нас

У Росії різко зросла популярність іноземних VPN-сервісів

21 травня 2018 15:36
232
Поширити:

У Росії популярність послуг зарубіжних VPN-сервісів різко зросла через спроби заблокувати месенджер Telegram, а також через побоювання подальших обмежувальних заходів в російському інтернеті, повідомляє «Комерсант».

«Спроби заблокувати Telegram різко збільшили популярність в Росії послуг VPN-сервісів, які розвивають в основному іноземці. У деяких зростання числа платних підписок досягло 1000% на місяць. Російські ж IT-компанії почали купувати сервери за кордоном, щоб організувати на них VPN для власних потреб», - йдеться в повідомленні.

Про збільшення підписок також розповіли в опитаних виданням сервісах VyprVPN, CyberGhost і PrivateVPN. «Останні події в Росії нагадують спроби Китаю встановити цензуру в інтернеті», - вважає гендиректор Golden Frog (сервіс VyprVPN) Сандей Йокубаітіс. За його словами, компанія багато років також бореться із зусиллями китайського уряду по блокуванню VyprVPN в Китаї і їй вдається безперебійно працювати 99,9% часу.

У свою чергу Роскомнагляд заявив, що в даний час обмежують доступ до 80 VPN і проксі-сервісів (ще десять сервісів були розблоковані після того, як перестали давати можливість обійти блокування Telegram).

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ