Підтримати нас

У Нову Каховку привезли вишиту мапу України

Автор статті
24 березня 2019 11:00
755
Поширити:

Новокаховська картинна галерея ім. А. С. Гавдзинського разом з Музеєм історії міста прийняла виставкову естафету вишитої мапи України. До її створення причетні 7206 майстринь з усіх областей України. При цьому на полотно поклали 673980 хрестиків.

Про це повідомляє Нова Каховка.Сity.

Подивитися на вишиванку прийшли вишивальниці, поети, митці, працівники культури, викладачі і студенти приладобудівного технікуму, постійні відвідувачі картинної галереї.

Розпочалося це свято спільним виконанням гімну України.


Також у галереї була розгорнута міні-виставка світлин, на яких зображений процес вишивання карти на Херсонщині у листопаді-грудні 2017 році.

Мета акції «Україна моя вишивана» – об’єднати різні спільноти країни для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації – української вишивки.

Акція започаткована 22 червня 2017 року в невеличкому селищі на Заході України Скалі-Подільській Борщівського району Тернопільської області. Організатори і розробники карти Тетяна Дяківнич, Валентина Стефина, Ірина Харатін та інші. Її маршрут - всі області України. Побувала мапа і в Ризі по запрошенню Товариство підтримки України у Латвії.


Презентували вишиту мапу 9 вересня 2018 року на ХІ всеукраїнському фольклорно-мистецькому фестивалі «Борщівська вишиванка» у місті Борщів. Комісією рекордів України було зареєстровано рекорд в номінації «Найдовший маршрут вишитої карти України». Довжина маршруту склала 16983 км.

Тепер карта мандрує по Україні. Нині її приймає Херсонщина. У Новій Каховці вона пробуде лише три дні, до 26 березня. Потім вона знайде місце для постійного зберігання в одному з музеїв України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ