Підтримати нас

У Новопетрівці на Херсонщині розпочнуть буріння артезіанської свердловини

17 серпня 2024 18:23
570
Поширити:
Водонапірна башта в Калинівському Бериславського району. Фото: Олександр Прокудін

У селі Новопетрівка Бериславського району Херсонської області незабаром мають розпочати буріння артезіанської свердловини.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“До 2021 року тут подавалась технічна вода лише кілька днів на тиждень. Люди користуються колодязями. Та через руйнування Каховської ГЕС рівень води знизився на 1-1,5 метри”, - пише він.

Наразі потреби жителів у питній воді допомагають закривати благодійні організації. Незабаром у селі мають розпочати буріння артезіанської свердловини.

За словами очільника ХОВА, підготовчі роботи вже на завершальному етапі. Також у Новопетрівці побудують водонапірну башту та облаштують станцію очистки, що дозволить забезпечити водою понад 300 місцевих жителів.

Профінансує проєкт Угорська екуменічна служба допомоги, з якою вже підписали меморандум про співпрацю.

  • Нещодавно у селищі Архангельське Херсонської області розпочалися роботи з буріння нової артезіанської свердловини.
  • У 2024 році у Херсонській області створять механізми буріння 16 нових свердловин та прокладання водогонів для восьми населених пунктів. Це дозволить додатково забезпечити понад 18 тисяч людей водою.
  • Начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков повідомляв, що в прибережних районах міста, де відсутнє світло, немає можливості качати воду зі свердловин. В таких районах вода подається завдяки мотопомпам або підвозиться.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів