Підтримати нас

У незаконних судах на окупованій Херсонщині штрафуватимуть місцевих задля поповнення бюджетів

24 травня 2024 15:27
236
Поширити:
Фото: Shutterstock

На окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей незаконна влада відкриває нові незаконні суди. Цілком ймовірно, що цим судам надаватимуть більше повноважень, зокрема і на виписку штрафів місцевим жителям.

Про це “Новинам Приазов’я” розповіла голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

“Наприклад, в тому ж самому окупованому Криму по багатьох справах, де раніше могли б бути, наприклад, ув'язнення, теж використовуються здебільшого саме штрафи. Я думаю, що це якраз спосіб поповнення місцевих бюджетів через те, що Росія має серйозну кризу внаслідок війни з Україною. У такий спосіб будуть забирати останні кошти у людей”, – розповідає Скрипник.

За її словами, місцевих жителів зазвичай штрафують за публікації в різних соціальних мережах – Однокласники, Телеграм, Вайбер, Ютуб, Фейсбук, Вконтакті.

“Телеграм – один з найпопулярніших, це найбільш небезпечна взагалі платформа для комунікації. ФСБшники самі створюють різні телеграм-канали, групи, в тому числі у фейсбуці, Однокласниках, де вони під різними гаслами, неправдивою інформацією збирають людей з проукраїнськими або антиросійськими поглядами”, – пояснює Ольга Скрипник.
  • На окупованій території Херсонської області представники незаконної влади відстежують дописи місцевих жителів у соціальних мережах і ввели за це систему штрафів та профілактичних бесід.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів