Підтримати нас

На окупованій Херсонщині незаконна влада відстежує дописи місцевих жителів у соцмережах

24 травня 2024 14:50
433
Поширити:
Фото: EPA-EFE

На окупованій території Херсонської області представники незаконної влади відстежують дописи місцевих жителів у соціальних мережах і ввели за це систему штрафів та профілактичних бесід.

Про це “Новинам Приазов’я” розповів голова Скадовської територіальної громади Олександр Яковлєв.

За його словами, на території окупованої Скадовської громади вже є випадки, коли жителям виписували штрафи за пости у соцмережах. Також до людей приходили представники окупаційної влади та проводили з ними профілактичні бесіди за дописи.

Залежно від того, як люди реагують на ці бесіди, їх можуть і оштрафувати. Проте Олександру Яковлєву поки не відомо про відкриття кримінальних проваджень проти жителів громади за дії у соцмережах.

“Це можуть бути просто навіть “лайки” десь там за проукраїнську позицію чи за щось там позитивне про Україну. А таких дописів провокативних, де б там були заклики, якихось таких взагалі немає, бо це жорстко контролюється”, – каже голова Скадовської громади.

Він додає, що покарання за дописи часто висвітлюють окупаційні ЗМІ, у такий спосіб окупаційна влада хоче залякати місцеве населення.

“Місцеві не тільки бояться лайкати в інтернеті, що фіксується, а навіть бояться між собою говорити. Бо є випадки показових покарань штрафами, тому зараз люди дуже намагаються бути обережними. Випадки покарань вони висвітлюють для того, щоб інші бачили це і боялися”, – вважає Олександр Яковлєв.
  • За проукраїнський пост десятирічної давності у російській соціальній мережі “Однокласники” на 39-річного жителя окупованої Нової Каховки Херсонської області Сергія Е. завели кримінальну справу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів