Підтримати нас

У найближчі десятиріччя частина Херсонщини ризикує піти під воду - експертка

Автор статті
25 березня 2021 17:20
1,074
Поширити:

Інтенсивна зміна клімату, яка спостерігається в усьому світі за останні роки, може істотно вплинути навіть на географічну карту України. Таку думку висловлює експертка з кліматичних змін у природі Євгенія Засядько.

За її словами, тривожним дзвінком стали температурні рекорди, яких на території України, зокрема, у 2019 році було відразу тридцять, а в 2020 році в одному тільки Києві зафіксовано 36 рекордних перевищень звичного температурного режиму. Прогнозується,  що вже в найближчі два-три десятиліття середньорічна температура в країні перевищить нормативні показники на чотири градуси, що може призвести до значного підвищення рівня Чорного моря. Як наслідок - деякі райони Одеської, Запорізької та Херсонської областей можуть повністю піти під воду.

Крім того, українському півдню загрожують постійні посухи і пилові бурі. У результаті близько 75 тисяч мешканців півдня ризикують стати так званими "кліматичними біженцями": їм доведеться шукати собі житло в інших регіонах.

Експертка також нарікає, що українська влада, схоже, аж ніяк не реагує на ці ризики, і в бюджеті країни не закладено практично ані копійчини на виправлення ситуації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ