Підтримати нас

У Миколаєві завершили ремонт протидиверсійного катера "Гола Пристань"

Автор статті
02 жовтня 2020 09:00
858
Поширити:

Державне підприємство "Миколаївський суднобудівний завод" (НСЗ), що входить до державного концерну "Укроборонпром", достроково завершило ремонт протидиверсійного катеру Військово-Морських сил Збройних сил України "Гола Пристань".

"Ми змогли закінчити всі роботи на місяць раніше запланованого ."Гола Пристань” успішно провела ходові випробування і вже передана замовнику", - повідомляється на сайті "Укроборонпрому" з посиланням на директора заводу Валерія Калашникова.

На підприємстві повідомили, що за два місяці роботи відновлені конструкції і зовнішня обшивка корпусу, проведено фарбування, відремонтовані гвинто-рульовий комплекс і валопровід, системи головного двигуна і дизель-генераторів, електромеханічна система тощо.

З початку року на підприємстві вже відремонтували і передали державним замовникам малі броньовані артилерійські катери "Вишгород", "Нікополь" і "Аккерман", а також десантний катер "Сватове". Триває  відновлення малого броньованого артилерійського катера (МБАК) "Бердянськ" і середнього десантного корабля ВМС ЗСУ "Юрій Олефіренко".

Крім того, фахівці НСЗ здійснюють виїзні докові роботи в Маріуполі по ремонту МБАК "Лубни" ВМС ЗСУ.

Варто відзначити, що сусідній Херсон, який колись досить успішно змагався з Миколаєвом за право бути судоремонтною столицею України, зараз навіть не сподівається отримати подібні замовлення. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ