Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється працівниця Херсонського національного технічного університету

20 вересня 2024 17:36
175
Поширити:
Скриншот із відео окупаційного ЗМІ Херсонщини "Таврія"

Слідчі Головного управління Національної поліції заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі доцентці кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету, кандидатці технічних наук 41-річній Олені Якимчук.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у липні-серпні 2022 року Якимчук обійняла посаду завідувачки кафедри дизайну в створеному окупаційною владою Херсонському технічному університеті. Таким чином вона впроваджувала стандарти освіти РФ на території Херсонської області.

На цій посаді підозрювана займалася організацією освітнього процесу в незаконно створеному закладі освіти. Також вона викладала російською мовою “Введення у професійну діяльність” та “Історія мистецтв”.

7 жовтня 2022 року Олена Якимчук взяла участь в створенні окупаційної Херсонської обласної молодіжної організації. Там вона була секретарем.

Перед звільненням Херсона Якимчук переїхала до окупованого Генічеська на лівобережжі Херсонщини. Де продовжила працювати в переміщеному “університеті”.

Окрім цього, підозрювана брала участь в заході з відкриття стінопису “Херсонщина – частинка Росії”, який проводила окупаційна влада в Генічеську.

Жінці загрожують виправні роботи на строк до двох років або арешт до шести місяців, або позбавленням волі до трьох років. 

Олена Якимчук народилася в селі Чкалове Новотроїцького району, зареєстрована в Херсоні.

  • Раніше правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі 58-річній жительці Херсона Марині Архангельській. Вона обійняла посаду декана зоотехнологічного факультету незаконно створеного “Херсонського аграрного університету”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів