Підтримати нас

Оголосили підозру деканесі незаконно створеного “Херсонського аграрного університету”

31 серпня 2024 14:32
448
Поширити:
Фото: "Європростір"

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі 58-річній жительці Херсона Марині Архангельській. Працювала в окупаційному навчальному закладі.

Про це йдеться в тексті підозри.
За даними слідства, не пізніше 1 серпня 2022 року посаду Архангельська обійняла посаду декана зоотехнологічного факультету незаконно створеного “Херсонського аграрного університету”.
 
На цій посаді жінка впроваджувала стандарти освіти РФ. Вона викладала такі навчальні дисципліни, як “Фізіологія риб”, “Органічна та біологічна хімія”, “Фізіологічні основи формування продуктивності тварин” російською мовою. Також затверджувала навчальні плани окупаційного освітнього закладу. 9 серпня 2022 року брала участь у приймальній комісії, де допомагала набирати студентів до незаконного ВНЗ, стверджують правоохоронці.
 
Їй загрожують виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавленням волі до трьох років.
 
Марина Архангельська має науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук.
 
За даними меді-клубу “Європростір”, підозрювана працювала викладачкою фізіології тварин у Херсонському державному аграрно-економічному університеті з 1987 року. 
  • Правоохоронці завершили розслідування й скерували до суду обвинувальний акт щодо вчительки інформатики з Херсона 47-річної Ольги Казанцевої, яка підозрюється в колабораціонізмі. У липні 2022 року на підставі заяви підозрюваної, її призначили окупаційною начальницею відділу статистичного аналізу та розвитку аналітико-статистичного управління у незаконно створеному Міністерстві освіти та науки Херсонської області. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів