Підтримати нас

Розслідування завершено, а підозрювана вчителька з Херсона досі на сайті МОН України

31 травня 2024 16:19
1,509
Поширити:
Ольга Казанцева
Ольга Казанцева. Скриншот із окупаційного каналу

Правоохоронці завершили розслідування й скерували до суду обвинувальний акт щодо вчительки інформатики з Херсона 47-річної Ольги Казанцевої, яка підозрюється в колабораціонізмі. 

Про це йдеться на сторінці Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року на підставі заяви підозрюваної, її призначили окупаційною начальницею відділу статистичного аналізу та розвитку аналітико-статистичного управління у незаконно створеному Міністерстві освіти та науки Херсонської області. 

У листопаді 2022 року незаконне міністерство перемістили в окупований Генічеськ на лівобережжя Херсонщини. Дотепер жінка продовжує обіймати посаду окупаційного начальника.
Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Що відомо про Казанцеву?

Ольга Казанцева народилася в Херсоні 24 січня 1977 року. Закінчила Херсонський державний педагогічний університет у 1999 році.

До повномасштабного вторгнення Ольга Казанцева працювала вчителькою інформатики в Херсонському науковому ліцеї Херсонської обласної ради. 

Вона має почесне звання «Заслужений вчитель України» (2009), нагрудний знак «Відмінник освіти України» (2006). 

Станом на 31 травня 2024 року, інформація про Казанцеву є на сайті Міністерства освіти та науки України. Хоча й немає в наявності, але її книжки дотепер представлені в українських магазинах.

  • У колабораціонізмі підозрюється колишній викладач херсонського університету, який незаконно обійняв посаду декана факультету інженерії та транспорту в захопленому ВНЗ, який був зареєстрований та функціонував в окупованому Херсоні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів