Підтримати нас

Вчителька з Херсона, яка підозрюється в колабораціонізмі, досі на сайті МОН України

01 травня 2024 19:56
1,041
Поширити:
Ольга Казанцева. Скриншот із окупаційного каналу

У колабораціонізмі підозрюється жителька Херсона, вчителька інформатики 47-річна Ольга Казанцева. 

Про це йдеться у тексті підозри.

За даними слідства, у липні 2022 року на підставі заяви підозрюваної, її призначили окупаційною начальницею відділу статистичного аналізу та розвитку аналітико-статистичного управління у незаконно створеному Міністерстві освіти та науки Херсонської області. 

За вказівками окупаційної влади, аби укомплектувати незаконну установу, вона зверталась до знайомих викладачів та агітувала співпрацювати.

Окрім цього, Казанцева створювала та вела бази даних, електронні документи для незаконно створеного міністерства.

У листопаді 2022 року незаконне міністерство перемістили в окупований Генічеськ на лівобережжя Херсонщини. Дотепер жінка продовжує обіймати посаду окупаційного начальника.

Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Що відомо про підозрювану?

Ольга Казанцева народилася в Херсоні 24 січня 1977 року. Закінчила Херсонський державний педагогічний університет у 1999 році.

До повномасштабного вторгнення Ольга Казанцева працювала вчителькою інформатики в Херсонському науковому ліцеї Херсонської обласної ради. 

Вона має почесне звання «Заслужений вчитель України» (2009), нагрудний знак «Відмінник освіти України» (2006). 

Станом на 1 травня 2024 року, інформація про Казанцеву є на сайті Міністерства освіти та науки України. Хоча й немає в наявності, але її книжки дотепер представлені в українських магазинах.

  • Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізму 65-річному чоловіку, що обійняв посаду незаконного начальника захопленого Управління культури у військово-цивільній адміністрації Херсонської місцевої територіальної громади.
  • З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 3 тисячі 633 кримінальних проваджень за колабораціонізм.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів