Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється ексдиректор музичної школи в Херсоні Полєвіков

28 травня 2024 19:32
383
Поширити:
Ігор Полєвіков, підозрюється в колабораціонізмі
Ігор Полєвіков. Фото: росЗМІ

Слідчі Національної поліції заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 63-річному жителю Херсона Ігорю Полєвікову.

Текст підозри опублікували на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у серпні 2023 року підозрюваний подав свою кандидатуру до окупаційного Херсонського регіонального відділу політичної партії “Єдина Росія”. Його зареєстрували під номером 12. У вересні цього ж року Полєвікова обрали депутатом до незаконної "Херсонської обласної думи першого скликання".

Ігор Полєвіков публічно закликав до проведення незаконних виборів на окупованих територіях України та агітував місцевих жителів брати в них участь. На своєму телеграм-каналі поширював дописи, в яких підтримував очільника Кремля Путіна, дії російських військових і виправдовував збройну агресію РФ проти України. Також у межах “виборчої кампанії” він зустрічався з жителями Генічеська, стверджують правоохоронці.

Чоловіку загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.

Що про нього відомо?

Ігор Полєвіков народився у 1961 році в Херсоні. Закінчив Харківський інститут мистецтв. Обіймав посаду начальника міського управління культури. 

За даними YouControl, у 2013 році він зареєстрував громадську організацію "Центр руської культури". Також був керівником і засновником ГО "Князь Потьомкін".

До березня 2021 року був директором музичної школи №3. У цьому закладі Полєвіков проводив Фестиваль “Бархатний сезон”, який фінансували російські окупанти з фонду “Руський мір”.

3 березня 2021 року на засіданні Херсонської міської ради Полєвіков у своєму виступі сказав, що російська мова потребує захисту.

Під час окупації Херсона Ігор Полєвіков був незаконним директором захопленого Палацу молоді та студентів.

За даними росЗМІ, у січні 2024 року в окупованому Генічеську Полєвіков став представником незаконно створеного Федерального агентства у справах національностей РФ в Херсонській області.

  • Національна поліція 20 лютого повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній, 52-річній власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук, окупаційному голові Олешківської громади 64-річному Георгію Журавку. Вони стали депутатами незаконної окупаційної адміністрації на Херсонщині – херсонської обласної думи.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів