Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюють жителя Херсона: допомагав провести незаконний референдум

24 жовтня 2024 09:28
80
Поширити:

Правоохоронці підозрюють у колабораціонізмі 45-річного жителя Херсона, який у вересні 2022 року допомагав організувати та проводити незаконний референдум в Антонівці Херсонської області.

Про це йдеться на сторінці ГУ Національної поліції в Херсонській області.

Слідство встановило, що чоловік із членами незаконно створеної виборчої комісії допомагав підготувати приміщення для проведення незаконного голосування, встановлював ширми та урни, розміщував агітаційні плакати.

Також він приймав “виборців”, перевіряв їх особи, видавав бюлетені для голосування щодо приєднання Херсонської області до РФ.
Поліція Херсонщини проводить досудове розслідування.

Чоловіку загрожує до 10 років ув'язнення із забороною працювати на певних посадах протягом 15 років та конфіскація майна.

  • Приморський районний суд міста Одеси визнав винною у колабораціонізмі жительку Станіслава на Херсонщині Лідію Сіденко за проведення незаконного референдуму. Їй призначили 3 роки позбавлення волі.
  • Івано-Франківський міський суд визнав винною в колабораціонізмі жительку Новомиколаївки на Херсонщині Любов Фокіну за проведення незаконного референдуму. Їй призначили 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру в колабораціонізмі. Він брав участь в організації незаконного референдуму в Херсоні під час окупації.
  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Вони завезли “виборців” із Росії, вламувалися в оселі місцевих жителів та вимагали від них “підтримати приєднання до РФ”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів