Підтримати нас

У Києві відбулась акція на підтримку морпіхів, які зникли безвісти біля Кринків на Херсонщині

10 серпня 2024 17:56
548
Поширити:
Усі фото: Суспільне Новини/Ліля Гончарук

10 серпня у Києві на Майдані Незалежності зібралися на акцію рідні та близькі морських піхотинців, які зникли безвісти біля села Кринки Херсонської області.

Про це повідомили кореспондентка Суспільного.

Учасники акції з різних міст України тримали в руках прапори бригад морської піхоти, світлини бійців та плакати.

Учасниця акції Вікторія розшукує свого брата, зниклого безвісти у боях за Кринки на Херсонщині 15 березня 2024 року. Він служив у 35 бригаді морської піхоти. 

За її словами брат був у Кринках 43 дні. Останній раз виходив на зв'язок 3 лютого.  Від командування немає ніякої інформації, про брата Вікторія дізналася від його побратима. Він розповів, що військовий отримав осколкове поранення у бік і близько 2 тижнів лежав у підвалі. Коли зміг ходити, вийшов на евакуацію. Проте човни, які перевозили бійців на правий берег, вже не підходили до Кринків. Військовим довелося перепливати річку самостійно. Оскільки брат Вікторії був поранений, його знесло течією.

Також свого сина, морського піхотинця 37 бригади шукає мама Руслана Зубрія. Він пропав безвісти у Кринках 25 березня 2024 року.

"Ніде нічого не можна добитися. Просто нас кидають з одного до іншого кабінету і ніякої відповіді. І така ситуація типова. Про долю хлопців з 37 бригади, які були у той час, що й мий син у Кринках, родичі, з якими мені вдалося поспілкуватися, нічого не знають. Усі вважаються безвісти зниклими", — розповіла жінка.
  • У період із жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року розшукують 788 українських військових, які офіційно зникли безвісти в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. Одна з них Оксана П’ятак на псевдо Отаман, яка служила в десантно-штурмовій роті 35 бригади Морської піхоти. 19 травня вона зникла безвісти на цьому напрямку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів