Підтримати нас

Зникла безвісти в Кринках на Херсонщині: історія військової на псевдо Отаман

06 серпня 2024 12:05
654
Поширити:
Фото зі сторінки  “Слідство. Інфо”/світлину надала родина Оксани П’ятак

Оксана П’ятак на псевдо Отаман служила в десантно-штурмовій роті 35 бригади Морської піхоти та брала участь у боях у Кринках на лівому березі Дніпра. 19 травня вона зникла безвісти на цьому напрямку.

Про це йдеться на сторінці  “Слідство. Інфо”.

Її брат розповів, що після початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України Оксана П’ятак записалась у полтавське ТРО. 

“Її посадили виконувати якусь паперову роботу. Вона хотіла бути стрільцем. Перед Новим роком ми дізнались, що вона перевелась у Морську піхоту, але сама нам не зізналась, що вона там”, – додав він.

У березні 2024 року військова брала участь у боях біля населеного пункту Кринки.

Один із її командирів Олександр розповів: 

“Я намагався її переконати, щоб вона не їхала, пропонував їй іншу посаду, щоб вона літала на fpv. Але (ред. Оксана) відмовила, сказала, що в неї замало мізків, щоб бути пілотом, а піхотинець із неї кращий. Насправді вона мене обманула, вона просто хотіла їхати туди”.

Під час виконання одного із бойових завдань Оксана П’ятак та ще троє військових тримали одну з бойових позицій. 

“Вони вчотирьох тримали точку. І тримати її вже було не варто. Ми намагались їх витягти звідти. Але оскільки це Кринки – все там не так просто. Ми мали скинути їм надувного човна «бабою ягою» (вид дрона, – ред.), і сказали їм до якої точки їм треба дійти, щоб сісти в цей човен, і вибратись. І за цей час, поки ми організовували цю евакуацію, у місце, де вони ховалися влучили три рази, і їхній підвал трохи завалило. Через це у нас було два моменти, коли зв’язок із ними обривався”, – розповів Олександр. 

19 травня родині прийшло офіційне сповіщення про те, що Оксана зникла безвісти в Кринках.

  • У період із жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року розшукують 788 українських військових, які офіційно зникли безвісти в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • У британському виданні The Times опублікували розповідь про українських морських піхотинців, які утримують плацдарм біля Кринків на лівому березі Дніпра. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів