Підтримати нас

У Херсоні відбудеться виставка портретів ЛГБТК людей

Автор статті
14 травня 2018 06:34
770
Поширити:

Відкриття виставки Катерини Білетіної «Плекання почуттів» відбудеться 14 травня у 12 годині  у Арт-підвалі (Успенька19).

В межах проекту «Херсонський щоденник» художницею Катериною Білетіною у співпраці з художницею та дизайнеркою Ганною Чаусовою було створено серію портретів представників ЛГБТ спільноти Херсону. Саме ці графічні роботи представлені сьогодні на виставці Плекання почуттів. Техніка виконання – пастель, папір. Серію було розпочато на початку осені 2011 року. Вона стала наслідком безпосереднього спілкування двох художниць із дружнім колом людей. У портретах відображені характери та емоції персонажів, яскравий образний ряд передає специфіку херсонського субкультурного життя початку 10-х років ХХІ сторічча.

«Я вважаю, що всі люди від самого початку повинні мати рівні права, незалежно від їх сексуальності, релігійних вподобань, етнічного походження тощо – стверджує художниця – та закликаю усіх поміркувати про низку проблем, з якими стикаються в нашому суспільстві представники ЛГБТ та квір спільноти.  

КАТЕРИНА БІЛЕТІНА - живописець, книжковий графік, портретист. 1977 року народження. Закінчила Художнє училище в Одесі і Національну академію образотворчого мистецтва в Києві. Як портретист найчастіше працює в жанрі історичного  портрету та історичної реконструкції. Автор ілюстрацій до дитячих книг українських та зарубіжних письменників - Л.Ворониної, І.Раздобудько, К.Хагеррупа. Протягом п'яти років співпрацював з легендарним українським дитячим журналом "Соняшник", автор 10 обкладинок та більше 50 ілюстрацій для віршів, розповідей та казок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ