Підтримати нас

У єгипетській гробниці виявили дивовижну знахідку

02 грудня 2016 13:15
224
Поширити:

Під час розкопок на березі Нілу іспанські археологи знайшли добре збережену мумію. За попередніми оцінками дослідників, мумії 3200 років, повідомляє представник Міністерства старожитностей Єгипту Махмуда Афіфі.

Мумія лежала у яскраво розфарбованому саркофазі, обгорнута у кілька шарів тканини. Прикрашена яскравими аксесуарами релігійного змісту. Серед символіки були також зображення богинь Нефтіди й Істіді та синів бога Гора. Ці символи були традиційними для давньоєгипетської релігії.

Гробницю виявили біля храму, котрий зараховують до епохи фараона-завойовника Тутмоса III. Він був фараоном Давнього Єгипту з XVIII династії, що правила в XV ст до н .е. Під час його правління спорудили понад 50 храмів і 20 усипальниць.

На думку фахівців, гробниця могла належати аристократу на ім'я Аменренеф, який входив y свиту фараонів. На таку думку наштовхують розшифровані манускрипти, які також виявили дослідники.

У Китаї знайшли мумію з династії Мін. Її вік близько півтисячі років. Знайдене поховання дозволить китайським вченим вивчити звичаї, костюми і похоронні начиння часів правління цієї династії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ