Підтримати нас

У Грузії відбуваються протести

Автор статті
17 листопада 2019 17:45
770
Поширити:

Протестувальники вимагають прийняти виборчу реформу. Опозиція почала пікетувати парламент.

Антиурядові акції протесту поновилися у Грузії. Учасники обурені через відхилення парламентом виборчої реформи.

Про це повідомляє Эхо Кавказа.

Тисячі протестувальників вийшли на вулиці Тбілісі. Учасники акції збираються під будівлею грузинського парламенту. Акцію протесту зібрали понад 20 політичних партій, включаючи найбільші опозиційні сили Єдиний національний рух і Європейська Грузія.

Демонстранти вимагають прийняти виборчу реформу, яка передбачає проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою у 2020 році. Також учасники протесту вимагають відставки прем'єр-міністра Георгія Гахарія, якого вважають відповідальним за силовий розгін попередніх акцій протесту.

Члени опозиційних партій і громадські активісти пікетували всі входи до парламенту, щоб не дати можливості працювати депутатам.

"Не розходимося і починаємо повне пікетування парламенту, тому що цей орган втратив свою функцію. Ця ніч покаже, на що ми здатні", - заявив лідер колишньої владної партії Єдиний національний рух, екс-кандидат у президенти Грузії Григол Вашадзе.

Він закликав учасників мітингу використовувати "всі радикальні інструменти, передбачені конституцією і законодавством, щоб повернути Грузію громадянам".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ