Підтримати нас

У ГРУ поклали провину за шпигунські провали на близького друга Чепіги-Боширова

Автор статті
08 жовтня 2018 15:54
695
Поширити:

Міністерство оборони РФ на секретній нараді 6 жовтня поклало відповідальність за провали співробітників російської військової розвідки в кіберопераціях за кордоном на полковника ГРУ Костянтина Бахтіна, повідомляє центр Досьє з посиланням джерело у військовому відомстві.

"У числі інших винних у невдачах розвідки назвали полковника ГРУ Костянтина Бахтіна, який працює під "дахом" посольства РФ в Нідерландах, та який виявився близьким другом отруйника Скрипалів Анатолія Чепіги ("Руслан Боширов")", - йдеться в повідомленні.

За даними джерела центру Досьє, групи ГРУ, заслані проводити кібердиверсії за кордоном, були приречені на провал. Зокрема, як повідомило джерело, контррозвідка Нідерландів прослуховувала телефон другого секретаря посольства РФ Костянтина Бахтіна, який постійно обговорював деталі кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі.

Зазначається, що на секретній нараді в Міноборони РФ дії російських кібердиверсантів охарактеризували такими словами, як "дрімуча некомпетентність", "безмежне нехлюйство", "дебіли" і "ще б будьонівки наділи".

Досьє зазначає, що в зв'язку в гучним провалом в ГРУ пройде велика зачистка. У тому числі Бахтіна найближчим часом "відкличуть в Москву і, можливо, знімуть не тільки погони".

Згідно з даними розслідувачів, під час навчання в Військово-дипломатичній академії в Москві Бахтіна з сім'єю поселили в гуртожитку, де жив підозрюваний в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів Анатолій Чепіга ( "Руслан Боширов"). Чепіги та Бахтіни дружили сім'ями і разом відзначали свята.

За даними Досьє, Бахтіна відправили в посольство РФ в Нідерландах, де він також шукав агентурні підходи до міжнародної слідчої групи, що розслідує знищення в 2014 році малайзійського Боїнга в небі над Донбасом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ