Підтримати нас

У Херсонському художньому музеї ідентифікували вже 70 творів мистецтва, які викрали російські окупанти

Автор статті
07 листопада 2023 14:59
478
Поширити:

Сімдесятою роботою, яку ідентифікували співробітники Херсонського художнього музею, стала картина Івана Старенкова “Терція” 1996 року. Рівно рік тому, 7 листопада 2022 року, музей уперше надав докази того, що вкрадені російськими окупантами твори опинилися в Криму – у Центральному музеї Тавриди. 

Про це йдеться на сторінці музею.

Упізнали картину в пропагандистському сюжеті, який знімався в Центральному музеї Тавриди та вийшов в ефір на початку вересня 2023 року.

Фото зі сторінки музею

Про саму картину розповідають «Терція», що вона є однією з найкращих творів  представника  Херсонської плеяди живописців Івана Старенкова.  

“Три ченці виконують терцію, а може, вони і є цією терцією, тризвуччям, що лунає в комічному просторі. І самі ченці зображені автором наче космонавти або прибульці з інших світів, а може – просто святі люди, хоча це одне й теж саме на землі. Образи ченців сповнені енергій світла, які розкидані, наче проміні, по їхніх одежах, а навколо голів, наче захисні скафандри для дихання, – білі німби”, – ідеться в дописі про картину Івана Старенкова.

Зазначається, що викрадення музейної колекції, у тому числі цієї роботи херсонського митця, є черговим свідчення злочину росіян проти культурної спадщини України. 

Нагадаємо, український бренд випустив благодійну колекцію шовкових хусток «Викрадене мистецтво», на яких зобразили чотири твори викрадені росіянами  з Херсонського художнього музею.

Американські музейники завдяки супутниковим знімкам зафіксували мародерство росіян у Херсонському художньому музеї.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ