Підтримати нас

У Херсонській області від збройної агресії РФ загинуло 34 дитини

Vgoru
Автор статті
01 червня 2023 06:26
783
Поширити:

Унаслідок війни Росії проти України постраждали 1 тисяча 467 дітей станом на 1 червня. Загинули 484 дитини та 992 отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора.

За даними ювенальних прокурорів, після повномасштабного вторгнення російських військ на території Херсонщини загинуло 34 дитини, 85 отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

У цьому році внаслідок постійних авіаударів та артилерійських обстрілів правобережжя поранення отримали 23 дитини, 6 загинуло.

Херсонська область - четверта за кількістю постраждалих дітей. На першому місці — Донецька. Там за весь час постраждали 462 дитини. 

Слідчі встановили 13 фактів сексуального насильства над неповнолітніми.

Понад 19 тисяч 500 українських дітей примусово депортовані до Росії чи тимчасово окупованих територій. Наголошують, що неофіційне число може бути в десятки разів більшим.

Також прокурори повідомили про підозру у вчинені воєнних злочинів проти дітей 35 особам. Скеровано до суду обвинувальні акти щодо 30 осіб. Засуджено вже 11 осіб.

Відкрито проваджень щодо 2 900 злочинів проти дітей, пов’язаних із війною: вбивства та поранення, сексуальне насильство, напади на установи й заклади для дітей, депортація, примусове переміщення, викрадення.

Раніше ми писали, що минулої доби окупанти прицільно вдарили по житловому будинку в селі Широка Балка Станіславської громади. Уламками скла поранили голову 3-річній дівчинці. Її ушпиталили до медзакладу Херсона, де зараз лікарі надають дитині допомогу.

Також наразі судять колаборантку Ганну Парубіну. У 2022 році підозрювана, як керівниця «Туристичної агенції «АТЛАС», уклала договір з окупаційною адміністрацією кримського університету, щодо перевезення тисячі українських дітей із тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до Криму. За це жінка отримала понад 15 млн рублів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ