Підтримати нас

У Херсоні затримали заступника військкома, який “заробляв” на ухилянтах

Vgoru
Автор статті
19 вересня 2023 11:48
469
Поширити:

СБУ затримала заступника начальника Херсонського військкомату, який за гроші «допомагав» військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, для реалізації схеми фігурант залучив посередника, який підшуковував клієнтів та передавав від них гроші.

Співробітники СБУ затримали обох зловмисників під час отримання ще одного хабаря.

Зазначається, що затриманий за 4,5 – 6 тисяч американських доларів залежно від терміновості, знімав чоловіків із військового обліку за станом здоров’я. Для цього робив відповідні відмітки в особових справах своїх “клієнтів”.

Зокрема, отриману підробку ухилянти використовували для незаконного виїзду за межі України.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368  ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років із конфіскацією майна.

Також обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Журналістка Медіаплатформи “Вгору” поговорила з юристом про нові зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Нагадуємо, вісьмом чоловікам, які вступили до лав окупаційних угруповань РФ та воювали проти України, загрожує довічне ув’язнення за держзраду й колабораціонізм. Їх узяли в полон під час боїв у районах Лимана та Лисичанська, та під час звільнення Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ