Підтримати нас

У Херсоні судитимуть експомічника судді за співпрацю з ФСБ Росії

Vgoru
Автор статті
31 серпня 2023 11:59
1,948
Поширити:

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього помічника судді апеляційного суду Херсонської області за фактом державної зради. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачений пішов на конфіденційну співпрацю із представниками ФСБ РФ. Чоловік надавав куратору інформацію про проукраїнських мешканців, представників правоохоронних та судових органів, проводив збір та аналіз ситуації в місті.

Він зробив та надіслав відеозапис проукраїнського мітингу, що відбувся в обласному центрі, представникам країни-агресора, аби встановити організаторів та нейтралізувати їх.

“У квітні 2022 року він здійснив обхід домівок представників правоохоронних органів та депутата місцевої ради для встановлення актуальної інформації про їх місце перебування”, – йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що заочно повідомили про підозру в державній зраді колишньому помічнику судді апеляційного суду Херсонської області.

У Херсоні Служба безпеки затримала ексочільника юридичного відділу Департаменту з питань цивільного захисту та оборони Херсонської ОДА. На початку повномасштабного вторгнення РФ чиновник підтримав росіян і пішов із ними на співпрацю. Йому загрожує до 10 років тюрми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ