Підтримати нас

СБУ затримала експосадовця оборонного департаменту Херсонської ОДА, який співпрацював з окупантами

Vgoru
Автор статті
25 липня 2023 09:00
672
Поширити:

У Херсоні Служба безпеки затримала ексочільника юридичного відділу Департаменту з питань цивільного захисту та оборони Херсонської ОДА. На початку повномасштабного вторгнення РФ чиновник підтримав росіян і пішов з ними на співпрацю. Йому загрожує до 10 років тюрми.

Про це повідомляє СБУ.

Фото СБУ

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної адміністрації з 2013 року очолював Олексій Сулімов. Херсонська обласна прокуратура 28 березня повідомляла йому про підозру в колабораційній діяльності.

Олексій Сулімов. Фото ХОДА

Як зазначається, під час тимчасової окупації Херсона Сулімов погодився очолити створений агресором «відділ правового забезпечення» у захопленому на той час басейновому управлінні водних ресурсів. Серед основних завдань Сулімова було «переведення» ввірених йому установ під вимоги російського законодавства.

Для цього він намагався підібрати штат з місцевих жителів, яким обіцяв зарплату в рублях та лояльне ставлення з боку росіян. Після звільнення Херсона Сулімов «заліг на дно» за місцем проживання в Херсоні й таким чином сподівався уникнути правосуддя, ідеться в дописі.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ