Підтримати нас

У Генічеському районі під суд пішли семеро депутатів, які зволікали з подачею декларацій

20 жовтня 2020 09:00
778
Поширити:

Подання декларацій про майно, як відомо, є обов'язковим для держслужбовців і депутатів. Але дуже багато можновладців виконують цей обов'язок начебто через силу, та ще й приховують факти, які могли б їх скомпрометувати. Або, всупереч законодавству, подають декларації з запізненням.

Дуже шкода, що правоохоронні органи достатньо поверхнево ставляться до таких справ, здебільшого дивлячись на такі декларації “крізь пальці”. Але іноді трапляються винятки з правил.  

Так, Генічеською місцевою прокуратурою в суді повністю доведено вину сімох депутатів у порушенні вимог фінансового контролю (ч.1 ст. 172-6 КУпАП). На них накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів на користь держави. Ідеться про народних обранців Чонгарської сільської ради, які несвоєчасно без поважних причин подали щорічні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016-2019 роки. Деякі з них допускали ті самі порушення з року в рік. Так, прокуратурою в суді забезпечено розгляд 18 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Зараз судові рішення набрали законної сили та виконані в повному обсязі, повідомляє прокуратура.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ