Підтримати нас

У Голій Пристані окупанти не дозволили поховати людину на кладовищі

Автор статті
16 червня 2023 18:00
2,580
Поширити:

Російські військові не дозволили вивезти труну з тілом жінки, померлої в місті Гола Пристань під час повені через підрив окупантами греблі Каховської ГЕС.  Покійну місцеві хотіли поховати на сухому кладовищі.

Про це розповів староста Старозбур’ївського старостату Голопристанської громади Віктор Маруняк.

Це взагалі якесь незрозуміле жахіття, — розповідає Віктор Маруняк. — Мій добрий товариш, він був депутатом  міськради Голої Пристані, виїхав через окупацію в Одесу. А його мати залишилася в Голій Пристані. І десь на другий чи третій день повені вона померла. Кладовище там затоплено було. Тому, хоч зв’язок дуже поганим був, якось домовилися зі знайомими в селі Нова Збур’ївка (адже туди вода не дійшла), що вони зроблять та привезуть у місто труну, а потім заберуть та поховають стареньку в себе на кладовищі. Але ці орки, інакше не скажеш, спочатку не дозволяли труну провезти в Голу Пристань. Просто не пускали туди й все. Люди, які тіло жінки знайшли, думали її вже у ковдрі закопати. Потім усе ж новозбур’ївчани якось домовилися на тих блок-постах, щоб їх пропустили до Голої Пристані. Поховали матір товариша в труні, але — на чийомусь подвір'ї. Бо вивезти до Нової Збур’ївці та поховати там кладовищі, по людськи, — не дозволили…

І це, як каже староста Голопристанської громади — далеко не поодинокий випадок.

На ранок 16 червня ситуація після теракту росіян на Каховській ГЕС в тимчасово окупованій Голопристанській громаді потроху стабілізується – мешканці починають поступово повертатися до звичного життя. Рівень води центральної, східної та берегової частини міста Гола Пристань ще залишається до 50 см, що ускладнює доступ до будинків. Їх руйнація орієнтовно складає в місті та в селі Кардашинка до 30%.

Учора ми писали, що в центральній частині Голої Пристані відтік води сповільнений, оскільки ця частина міста розташована в низині. Це вулиці Чорноморська, 1-го Травня, Озерна, Ушакова, Радянська. У Східній частині міста вода знизилася на 30 сантиметрів за минулу добу. Водою та їжею місцевих жителів забезпечують волонтери.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ