Підтримати нас

У Генічеську впав тиск газу

Vgoru
04 січня 2016 08:09
231
Поширити:

2 січня 2016 року в м. Генічеськ через пониження температури повітря нижче -14 C0 та обмеженою потужністю по видобутку газу Стрілкового родовища сталося пониження тиску на комунальному газопроводі. Внаслідок чого у 1800 абонентів багатоповерхових будинків та 400 абонентів приватного сектору м. Генічеська не вистачило тиску газу для роботи газових автономних опалювальних приладів.

За словами начальника Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олексія Сулімова, 3 січня 2016 року тиск газу понизився до критичного рівня. З метою забезпечення газом закладів соціальної сфери і примусового підняття тиску газу газорозподільні станції переведені на ручний режим управління.

«Такі дії направлені на забезпечення газом соціальної сфери, а саме лікарень та шкіл. Для уникнення розмороження систем опалення установлено мінімальний тиск газу», - зазначив Олексій Сулімов.

Також він додав, що дитячі садки та біля 80% абонентів приватного сектору обладнані додатковими твердопаливними котлами, печами та камінами.

Для прийняття скоординованих рішень і недопущення надзвичайних ситуацій внаслідок падіння тиску газу проведено три засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На даний час в місті розгорнуто три пункти обігріву на базі 1-ї ЗОШ, спортивної школи-інтернат та ВПУ-17 із можливістю прийняти до 280 осіб з харчуванням та ночівлею.

За участю рятувальників ДСНС та соціальних служб району організовано соціальні патрулі, які проводять обхід будинків та квартир з метою доведення до населення інформації про наявність та можливість відвідування пунктів обігріву, надання допомоги по забезпеченню твердим паливом та електрообігрівачами з розрахунку на 2-3 доби.

Організовано чергування транспорту для доставки населення у разі потреби до пунктів обігріву. Вагітних з граничними термінами вагітності завчасно доставлено до пологового будинку.

«Облдержадміністрації діє оперативно та працює над вирішенням цього проблемного питання, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв. - Сьогодні о 12 годині відбудеться чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для оперативного вирішення питань відновлення повноцінного газопостачання та надання населенню Генічеського району необхідної допомоги».

Крім того, вся необхідна інформація для населення стосовно ситуації з газопостачанням та функціонування пунктів обігріву висвітлена на сайті інтернет-видання «Новий Візит» (м. Генічеськ) та подається на радіо FM.

Як додав Олексій Сулімов, за даними офіційного інформаційного серверу Українського гідрометеорологічного центру, з 5 січня 2016 року на території Херсонської області очікується поступове підвищення температури до плюсових позначок. Станом на 06:00 4 січня поточного року тиск газу збільшився і наразі проводиться підготовка систем до подачі газу всім абонентам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ