Підтримати нас

У 2025 році школярі четвертих та дев'ятих класів знову не складатимуть ДПА 

23 серпня 2024 21:00
424
Поширити:
Фото: Pexels

У 2025 році учні 4-х і 9-х класів не складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА). 

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти. 

Зазначається, що у 2025 році натомість для учнів 4 класу проведуть пілотний тест, а для 9 класу – планують таку перевірку знань у 2026 році. 

У 2024 році в 4 класах вже проводили пілотне тестування. 

“Учасниками пілотування стали 39 зацікавлених шкіл із різних регіонів країни, де близько 2 тисячі учнів із 90 класів виконували тести з математики та української мови й читання. Результати пілотування зараз опрацьовують фахівці УЦОЯО, однак наразі очевидним є те, що у 2025 році запроваджувати таке оцінювання для всіх (ред. учнів 4-х класів) не є доречним, натомість важливо продовжити роботу з удосконалення моделі оцінювання”, –  додали в Центрі.

Складніша перевірка знань у 9 класі: 

“Підсумкова атестація на рівні 9-х класів має забезпечити об’єктивне оцінювання учнівства, незалежно від того, за якими освітніми програмами вони навчались”.

Окрім цього зазначають, що підсумкова атестація повинна відбуватись у форматі комп'ютерного тестування.

У 2026 році деякі заклади освіти братимуть участь у пілотному тестуванні для 9-х класів. На ньому оцінюватимуть знання з української мови, літератури, математики. А пізніше планують перевірку знань із громадянської, історичної, іншомовної та природничої освітніх галузей. 

  • На правобережжі Херсонщини у 2024-2025 навчальному році планують відновити навчання у змішаній формі в 7 школах. В укриттях, що облаштовані в цих навчальних закладах, немає пожежних сигналізацій.
  • Унаслідок епідемії коронавірусу в Україні учнів четвертих та дев'ятих класів звільнили від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) у 2021 році.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів