Підтримати нас

У 2018 році у поліцію Херсона надійшло майже 4,5 тисячі заяв про домашнє насильство

Автор статті
12 березня 2019 14:58
676
Поширити:

Протягом 2018 року в органи і підрозділи ГУНП надійшло 4491 заява від потерпілих від домашнього насильства. На облік за вчинення домашнього насильства було поставлено 3274. Як і в попередні роки, серед здійснювали подібні злочини - переважно чоловіки (92,7%). У той час як жертвами стають в основному жінки.

Ці та інші дані про насильство в сім'ї повідомила активістка БО «Інша» Тетяна Шевченко під час презентації «Домашнє насильство та Способи Боротьба з ним», що пройшла в БО «Інша» в рамках циклу заходів, приурочених до 8 березня.

Під час заходу учасникам роздавали листівки, на яких в зручному та доступному вигляді проілюстровано статистику по скоєнню домашнього насильства в Херсонській області за 2018 рік, порядок дій в кризових ситуаціях, а також контактну інформацію служб, до яких можна звернутися, якщо відносно вас чи ваших знайомих вчиняють насильницькі дії.

"Листівки можуть бути корисними соціальним працівникам, громадським і благодійним організаціям, що працюють з даною проблемою і, безпосередньо тим, хто стикається з нею в повсякденному житті. Отримати їх можна абсолютно безкоштовно, звернувшись до офісу БО "Інша", - зауважила авторка листівок під час презентації.

Крім того, Тетяна повідомила, що ця ж сама інформація була розповсюджена організацією на вуличних рекламо носіях та в соцмережах. https://www.facebook.com/boinsha/posts/875086332841736 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ