Підтримати нас

Трьом жителькам Музиківки на Херсонщині повідомили про підозри в колабораціонізмі 

26 липня 2024 18:01
318
Поширити:
Фото: Pexels

Правоохоронці повідомили про підозри у колабораціонізмі трьом жителькам Музиківки Херсонської області. Вони брали участь у проведенні незаконного референдуму у вересні 2022 року. 

Про це повідомляє Центр журналістських досліджень. 

Зазначається, що 54-річна Мазгала Лілія та її донька 31-річна Зощук Тетяна, а також 32-річна Шевченко Світлана увійшли до складу незаконних дільничних виборчих комісій. Вони обходили будинки жителів Музиківки та надавали їм бюлетені, для голосування щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ. 

У матеріалі йдеться, що Лілія Мазгала працювала головою окупаційної адміністрації села Східне Музиківської громади. Її донька Тетяна Зощук незаконно очолила захоплений дитячий садок у Східному.

Всім трьом жінкам інкримінують частину 5 статтю 111-1 КК України. Їм загрожує від 5 до 10 років ув'язнення із конфіскацією майна. 

  • Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораціонізмі жителю села Микільське Херсонської області, 51-річному Володимиру Юдіну. Він допомагав проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до Росії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів