Підтримати нас

Трудова книжка для переселенців

20 жовтня 2015 16:09
336
Поширити:

В Україні офіційно зареєстрували майже 1,5 мільйони переселенців. Люди тікають у спокійні області та намагаються почати життя спочатку. Одна за головних проблем переселенців – влаштуватися на роботу. І бажано офіційно.

А що робити, якщо трудова книжка залишилась на окупованій території? Тут все просто. Дублікат трудової книжки можуть видати на новому місці роботи. Для цього працівнику потрібно написати заяву на ім’я нового роботодавця. І додати до неї довідку з Антитерористичного центру (АТЦ) при СБУ про проведення АТО на території, де він раніше працював. Якщо потім людина зможе отримати оригінал трудової книжки, то усі відомості з дублікату перенесуть туди.

Виникає інше запитання – а як людині отримати довідку з Антитерористичного центру? Для цього потрібно подати до СБУ запит на отримання у письмовому вигляді інформації (у довільній формі) про проведення АТО на території, де працював заявник. Відповідь мають надати офіційним листом. А саме звернення мають розглядати не більше місяця. Якщо звернення не потребує додаткового вивчення – то не пізніше, як за 15 календарних днів від дня отримання. У своєму зверненні обов’язково вкажіть своє прізвище, ім’я, по-батькові, місце проживання. Далі викладіть суть свого питання, в кінці вкажіть дату та залиште власний підпис. Якщо порушите хоч одну вимогу, то ваше звернення можуть залишити без розгляду.

P.S. Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо своїх прав переселенці, які перебувають на території Херсонщини, можуть звертатися в обласний Фонд милосердя та здоров’я за адресою: вул. Фрунзе, будинок 2, каб. 19, м. Херсон 73000, телефон: (0552) 49-60-03. Телефон “гарячої лінії“ 099 468 38 48. Ця діяльність Фонду здійснюється в рамках реалізації проекту “Захист цивільних і соціальних прав внутрішньо переміщених осіб і вразливих груп”.
Міжнародного фонду “Відродження”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ