Підтримати нас

Судитимуть жительку Херсона, яка працювала заступницею бухгалтера в окупаційному управлінні

23 травня 2024 07:27
293
Поширити:
Фото: Pexels

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 47-річної жительки Херсона, яка підозрюється в колабораціонізмі.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні 2022 року жінка обійняла посаду окупаційної заступниці головного бухгалтера в незаконно створеній Централізованій бухгалтерії установ, підпорядкованих департаменту освіти та науки Херсонської області.

На цій посаді жінка нараховувала та виплачувала заробітну плату «освітянам», які співпрацювали з окупаційною владою та виконувала інші завдання, покладені на неї незаконним керівництвом, стверджують правоохоронці. 

За інформацією поліції Херсонської області, після деокупації Херсона підозрювана виїхала у невідомому напрямку. Під час оперативно-розшукових заходів поліціянти встановили місцеперебування жінки.

Їй загрожує позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

  • Раніше СБУ повідомила заочно про підозру в колабораціонізмі 69-річній Євгенії Півненко з селища Каланчак Скадовського району та 39-річній Наталії Карпачовій із села Рівне Генічеського району Херсонської області. Вони обійняли посади директорок у захоплених російськими окупантами школах.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів