Підтримати нас

Судитимуть жінку за коригування вогню по позиціях українських військових у Херсоні, – прокуратура

Vgoru
Автор статті
10 січня 2024 16:24
391
Поширити:

Херсонська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жінки, яка співпрацювала зі співробітником ФСБ РФ, коригувавши вогонь по позиціях українських військових, а також – по транспортній інфраструктурі обласного центру, медичних закладах. 

Повідомляють у Херсонській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, під час обшуку в неї було вилучено мобільний телефон, через який жінка спілкувалась із представником країни-агресора. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури було надіслано обвинувальний акт до суду. Їй інкримінують державну зраду. 

Жінці загрожує ув’язнення строком до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. 

Колишнього експерта-криміналіста з Херсона визнали винним у колабораційній діяльності та засудили на 15 років тюрми з конфіскацією майна. А також позбавили права надавати публічні послуги, обіймати посади у владних, правозахисних та правоохоронних органах. 

Херсонський міський суд призначив місцевим жителям, Владиславу Жосану та Ларисі Резнік, по п’ять років позбавлення волі, але звільнив від покарання з іспитовим строком. Вони визнали провину в коригуванні вогню російської армії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ