Підтримати нас

Судитимуть подружжя підприємців із Херсона, які вели бізнес з окупаційною владою

Vgoru
Автор статті
14 червня 2023 13:27
375
Поширити:

Слідчі поліції Херсонщини скерували до суду справу відносно подружжя, яке підозрюється в колабораціонізмі та пособництві окупантам. У березні їх затримали.

Про це повідомляє поліція Хероснської області. 

У дописі йдеться, що  44-річна жінка та її 56-річний чоловік влітку минулого року добровільно погодилися співпрацювати з окупаційною владою. Зокрема, жінка очолила та зареєструвала за російським законодавством незаконно створене "комунальне підприємство", що вивозить сміття. ЇЇ чоловік зареєструвався відповідно до законодавства РФ як фізична особа-підприємець та надав у користування дружини близько двох десятків власних вантажних автомобілів. Також подружжя відкрило рахунки в російському банку.

“Чоловік і дружина обслуговували інші незаконно-створені окупаційною владою комунальні підприємства та організації, отримували з цього прибуток у рублях, платили незаконній владі податки та передавали окупантам матеріальні ресурси”, — повідомляють у поліції.

Під час обшуків за місцями проживання пари правоохоронці вилучили автомобілі, спеціальну та комп’ютерну техніку, мобільні телефони та документи, що підтверджують їх злочини. Також з’ясувалося, що подружжя незаконно заволоділо сміттєвозом, ідеться в дописі.

Обом загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років а з конфіскацією майна.

Судитимуть мешканця Каховки Олександра Ларченкова за фактом пособництва  державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Він у травні 2022 року перейшов на бік ворога та очолив телерадіокомпанію «Рубінтелеком». Чоловік забезпечував підключення до інтернету приміщення окупаційної влади та військові об’єкти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

 

Також він налаштовував комп’ютерну техніку окупантів та наймав персонал до телерадіокомпанії. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ