Підтримати нас

Забезпечив окупантам інтернет: судитимуть мешканця Каховки за пособництво ворогу

Vgoru
Автор статті
14 червня 2023 12:58
559
Поширити:

Прокурори скерували до суду справу щодо мешканця Каховки Олександра Ларченка, за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Він у травні 2022 року перейшов на бік ворога та очолив телерадіокомпанію «Рубінтелеком».

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

У тексті підозри йдеться, що 57-річний Олександр Ларченко обійняв посаду керівника від окупаційної влади новокаховської телерадіокомпанії «Рубін». Він забезпечував підключення до інтернету приміщення окупаційної влади та військові об’єкти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Також він налаштовував комп’ютерну техніку окупантів та наймав персонал до телерадіокомпанії.

За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

За даними Центру журналістських розслідувань, Олександр Ларченко, більш відомий на прізвисько «Чіп», служив у складі радянських окупаційних військ в Афганістані, працював начальником комп’ютерної безпеки на одному з великих каховських підприємств, а останнім часом займався підприємницькою діяльністю.

Нагадаємо, судитимуть двох місцевих мешканок за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору.
Одна з обвинувачених осіб – колишня керівниця дошкільного навчального закладу, яка під час окупації очолила “Управління освіти по роботі з освітніми закладами міста Херсона”. Ще одна жінка – колишня викладачка професійного училища, яка стала керівницею захопленої місцевої школи № 48.

Також заочно повідомили про підозру ексдепутату Херсонської облради від Комуністичної партії України Володимиру Овчаренку. Він обійняв посаду так званого «голови обласної громадської ради», створеної при окупаційній адміністрації Херсонської області. 83-річному чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ