Підтримати нас

Судитимуть окупаційного начальника відділу поліції у Каховці

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 10:35
385
Поширити:

Судитимуть колишнього депутата Каховського району від “Партії регіонів” Олега Буховця за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що 45-річний Олег Буховець 1 квітня 2022 року добровільно очолив окупаційній Каховський відділ поліції. На псевдопосаді він сприяв встановленню та функціонуванню правоохоронної системи держави-агресора.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, що Олег Буховець давно утік за межі Херсонської області з Каховки.

Олег Буховець родом із Миколаєва, з 2010 по 2015 року він був депутатом Каховської райради від “Партії регіонів”, також керував одним із місцевих елеваторів, який згодом збанкрутував. Він завжди мав і не приховував проросійські погляди, стверджують у Центрі.

Нагадаємо, засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна мешканця Донеччини. На Херсонщині чоловік перевіряв документи людей, обшукував автівки та особисті речі на блокпостах у напрямку Херсона, Нової Каховки, Кривого Рогу.

Також у березні 2022 року він разом з іншими військовослужбовцями РФ пограбував сім’ю в одному з окупованих міст області. Зараз колаборант під вартою.

Окупаційного голову села Нововоскресенське Бериславського району суд визнав винним у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. Суд призначив йому покарання — до 12 років позбавлення волі. Він сприяв російським військовим у пошуку проукраїнських громадських активістів та представників бізнесу з метою їх пограбування. Чоловік під вартою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ