Підтримати нас

Гауляйтера села Нововоскресенське на Херсонщині засудили до 12 років позбавлення волі

Vgoru
Автор статті
07 червня 2023 19:20
440
Поширити:

Окупаційного голову села Нововоскресенське Бериславського району суд визнав винним у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. Суд призначив йому покарання — до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними прокуратури, на псевдопосаді засуджений організовував агітаційні заходи та зустрічі з місцевими жителями, налагодив поширення серед населення газети з пропагандою окупантів. Також він сприяв російським військовим у пошуку проукраїнських громадських активістів та представників бізнесу з метою їх пограбування.

Також, підтримуючи рішення та дії держави-агресора щодо впровадження стандартів освіти РФ, гауляйтер збирав місцевих освітян та пропонував їм пройти перекваліфікацію в тимчасово окупованому Криму.

Повідомляється, що до набрання вироку законної сили чоловік утримуватиметься під вартою.

Нагадаємо, чоловікові з Кізомису загрожує довічне ув’язнення: він здавав односельців окупантам. Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловік надавав інформацію російським військовим про патріотично налаштованих односельців.

Також підозрюється в колабораціонізмі мешканка села Станіслав Наталя Сміюха. Вона брала участь в організації  та проведенні незаконного референдуму. У період із 23 вересня по 27 вересня минулого року вона з урною для бюлетенів у супроводі озброєних військових обходила двори жителів села, аби вони проголосували за приєднання Херсонської області до РФ. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ