Підтримати нас

Судитимуть гауляйтера села Чулаківка на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
30 травня 2023 12:20
595
Поширити:

Прокурори Херсонської та Скадовської прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього дільничного, гауляйтера села Чулаківка Скадовського району Юрія Литвиненка за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловік навесні 2022 року пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду «голови ВЦА Чулаківської сільської територіальної громади Скадовського району Херсонської області». 

Він організував роботу незаконно створеного органу влади, брав участь у масових заходах спрямованих на популяризацію та підтримку дій країни-агресора.

Юрію Литвиненку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна. 

Гауляйтер Чулаківки, повідомляють у Центрі журналістських розслідувань, раніше працював дільничним, здавав окупантам проукраїнських односельців і завжди був прихильником «руського міра».

У травні 2022 року йому вже повідомляли про підозру в колабораційній діяльності. 

Раніше ми писали, що росіяни призначили головою окупаційної адміністрації Рубанівської громади на лівобережжі Херсонщини Віктора Марченка. Він балотувався на посаду голови Рубанівської громади у 2020 році, але не був обраний. Нещодавно він виступив у одному із сюжетів пропагандистського каналу, де розповів про дефіцит ліків у селі Рубанівка. 

 Загалом правоохоронці Херсонщини розслідують близько 2 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ