Підтримати нас

Окупанти призначили гауляйтером села Рубанівка на Херсонщині Віктора Марченка

Vgoru
Автор статті
29 травня 2023 16:20
810
Поширити:

Росіяни призначили головою окупаційної адміністрації Рубанівської громади на лівобережжі Херсонщини Віктора Марченка. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

“У 2015 році Віктора Марченка обрали депутатом тодішньої Демидівської сільської ради від партії «Наш край», а у 2020 році він від цієї ж партії балотувався на посаду голови новоутвореної Рубанівської громади, але не був обраний”, – йдеться в повідомленні. 

Нещодавно він виступив у одному із сюжетів пропагандистського каналу, де розповів про дефіцит ліків у селі Рубанівка. Зараз у селі працює один аптечний пункт, тому місцеві жителі вимушені їхати за медикаментами до інших населених пунктів. 

Також, за даними Центру журналістських розслідувань, восени 2022 року окупанти викрали голову Рубанівської громади Олега Куратова. Потім вони заявили, що він нібито допоміг у піднятті російського прапора на захопленій будівлі сільради. Але, місцеві жителі стверджують, що це не відповідає дійсності. 

Нещодавно Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності голові окупаційної адміністрації Старої Збур’ївки Олені Ротонос. Вона підбирала “кадри” для окупаційної адміністрації та закладів освіти, сприяла оформленню матеріальної “допомоги” від росіян, організовувала проросійські масові заходи в Старій Збур’ївці.  

Загалом правоохоронні органи Херсонщини розслідують близько 2 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. Загалом повідомили про підозру 313 особам. 

Як обвинувальні акти 152 кримінальних проваджень щодо 162 осіб уже направлені до суду. За колабораційну діяльність уже засуджено 80 осіб. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ