Підтримати нас

Дві жительки Бериславського району постануть перед судом за участь у псевдореферендумі

Vgoru
Автор статті
29 травня 2023 10:32
1,230
Поширити:

Правоохоронці затримали двох жительок села Качкарівка Бериславського району, які брали участь у псевдореферендумі. Їм повідомили про підозру в колабораційній діяльності. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.  

За даними слідства, у вересні 2022 року вони, як членкині окупаційної виборчої комісії, обходили оселі жителів села та вимагали від них поставити потрібну “відмітку в бюлетенях”.

Потім вони передали урни з бюлетенями військовим РФ та отримали “винагороду” в російських рублях.

Наразі жінки перебувають під вартою, де очікують на вирок суду. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Раніше правоохоронці повідомили жительці Білозерки про підозру за участь у псевдореферендумі. Вона записувала паспортні дані працівників підприємства, видавала бюлетені для голосування та вела облік тих, хто вже проголосував.

Взагалі правоохоронні органи Херсонщини вже розслідують близько 2 тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. Загалом повідомили про підозру 313 особам. Як обвинувальні акти 152 кримінальних проваджень щодо 162 осіб уже направлені до суду. За колабораційну діяльність уже засуджено 80 осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ