Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який готував псевдореферендум на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
25 травня 2023 09:50
623
Поширити:

Слідчі СБУ в Закарпатській області завершили розслідування стосовно жителя Херсонщини Сергія Йоржа, що добровільно співпрацював із російськими військовими. Росіяни доручили колаборанту підготовку та проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це повідомляє управління СБ України в Закарпатській області.

Слідчі встановили, що під час окупації регіону 43-річний Сергій Йорж увійшов до складу так званої “виборчої дільниці”. Сергій Йорж із 25 до 27 вересня 2022 року ходив по домівках жителів Лівих Солонців у супроводі військових РФ. Він роздавав бюлетені та закликав голосувати за приєднання до Росії. 

Співробітники СБУ повідомили чоловікові про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна або без неї.

Колаборанта викрили оперативники СБУ в Херсонській області. Слідчі в Закарпатській області проводять досудове розслідування.

Раніше ми писали, що ексдепутата Херсонської обласної ради від забороненої партії «Блок Володимира Сальдо» Валерія Літвіна судитимуть одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Його судитимуть за фактами умисних пособницьких дій із метою зміни меж території та державного кордону України та пособництво країні-агресору.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ