Підтримати нас

Гауляйтеру Чулаківки Юрію Литвиненку посилили підозру в колабораційній діяльності

Vgoru
Автор статті
30 квітня 2023 06:01
2,334
Поширити:

СБУ посилила підозру в колабораційній діяльності Юрію Литвиненку, колишньому дільничному, гауляйтеру села Чулаківка Скадовського району Херсонської області. Про це йдеться в тексті підозри, оприлюдненій на сайті Офісу Генпрокурора.

“Наприкінці березня – на початку квітня 2022 року Литвиненко добровільно погодився очолити місцеву окупаційну адміністрацію. На цій посаді він співпрацював з представниками збройних формувань РФ, підбирав і призначав кадри для незаконно створеної адміністрації, допомагав окупантам видавати «гуманітарну допомогу і пенсії», проводив пропагандистські заходи і впроваджував на території своєї громади російський рубль”, – зазначається в документі.

Зокрема Юрій Литвиненко незаконно розпоряджається майном Чулаківської територіальної громади та використовує службовий кабінет старости села.

Гауляйтер Чулаківки – повідомляють у Центрі журналістських розслідувань – раніше працював дільничним, допомагав окупантам здавати проукраїнських односельців і завжди був прихильником «руського міра».

У травні 2022 року йому вже повідомляли про підозру в колабораційній діяльності.

Юрію Литвиненку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ