Підтримати нас

Судитимуть двох жителів Херсонщини, які допомагали проводити незаконний референдум

Вгору
Автор статті
29 березня 2024 12:53
339
Поширити:

За колабораціонізм судитимуть двох жителів Херсонщини, які у вересні 2022 року увійшли до складу окупаційного виборчкому.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що вони підтримували російських окупантів у проведенні незаконного референдуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до РФ. 

За даними правоохоронців, обвинувачені увійшли до складу окупаційних дільничних виборчих комісій, які діяли в Дніпровському та Суворовському районах Херсона.

“У складі мобільних груп вони приймали виборців, видавали «бюлетені» та перевіряли відповідність до списків”, – йдеться в повідомленні.  

Їм загрожує позбавлення волі строком від п’яти до десяти років.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ