Підтримати нас

Судитимуть двох окупаційних посадовиць незаконно створеної адміністрації в Херсоні

Автор статті
12 квітня 2024 19:08
144
Поширити:
Аліса Вербицька (зліва) та Світлана Ястремська

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо експосадовиці Херсонської міської ради та місцевої жительки. Вони пішли на співпрацю з окупаційною владою.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що перша обвинувачена у червні 2022 року обійняла посаду окупаційної начальниці відділу розвитку об'єктів права комунальної власності в незаконно створеній адміністрації Херсона. Вона опікувалась питаннями «комунальної власності» обласного центру. Їй інкримінують колабораціонізм.

Інша підозрювана у липні 2022 року очолила окупаційне Управління праці та соціальної політики Херсонського міського округу ВЦА Херсонської області. Жінка займалася пошуком та працевлаштуванням працівників, затверджувала посадові інструкції. Крім того, розпоряджалася майном захопленої соцслужби. Їй інкримінують колабораціонізм та пособництво державі-агресору 

У березні 2024 року правоохоронці заочно повідомили про ще одну підозру в колабораційній діяльності жительці Херсона 61-річній Алісі Вербицькій.

У лютому підозру в колабораціонізмі від Служби безпеки України отримала Світлана Ястремська, яка під час окупації Херсона очолила незаконне “Управління праці та соцполітики”.

  • 17 липня 2022 року директор Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомляв, що в Херсоні 12 співробітників управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної ради погодилися працювати в окупаційній владі. Тоді Світлана Ястремська очолила так зване “управління”, до цього вона була начальником відділу допомог, соціальних гарантій та компенсацій. Її заступницею стала Галина Ануфрієва. А посаду Суворівського УПСЗН обійняла Олена Наумова.
  • 4 грудня 2023 року за матеріалами ДБР до суду скерували  обвинувальний акт щодо двох колишніх чиновниць Херсонської міської ради Аліси Вербицької та Світлани Медведкової. Вони заволоділи майже 1,4 мільйонами гривень бюджетних коштів. У серпні-вересні 2022 року жінки звільнилися з роботи та втекли на непідконтрольну територію Україні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ