Підтримати нас

Судитимуть двох місцевих жителів: брали участь у незаконному референдумі

Вгору
Автор статті
19 березня 2024 19:57
177
Поширити:
Фото: Детектор медіа

Судитимуть за колабораціонізм 31-річного чоловіка, який став членом незаконного дільничого виборчкому в Херсоні та 57-річну жінку, яка працювала в дільничному виборчкомі в Бериславському районі під час окупації.  

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, зазначені чоловік і жінка підтримали проведення незаконного референдуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до РФ. 
Обвинувачений у складі мобільної групи приймав “виборців”, видавав бюлетені та перевіряв відповідність до списків жителів Херсона.

Інша обвинувачувана, у супроводі військових РФ обходила місцевих жителів та пропонувала голосувати за нелегітимний референдум.

Їм загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів.Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  •  СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності 50-річній Оксані Донченко та 55-річній Надії Бразі. Вони допомагали проводити незаконний референдум щодо приєднання Херсонської області до РФ. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ