Підтримати нас

Двом жінкам із Качкарівки на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі

Вгору
09 березня 2024 22:11
253
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності 50-річній Оксані Донченко та 55-річній Надії Бразі. Вони допомагали проводити незаконний референдум щодо приєднання Херсонської області до РФ.

Про це йдеться у текстах підозр на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, не пізніше 15 серпня 2022 року Донченко обійняла посаду заступника голови, а Брага – секретаря окупаційної дільничної виборчої комісії, яка була розташована в Качкарівському будинку культури. 

У вересні 2022 року підозрювані готували списки місцевих жителів, підбирали працівників до незаконної ДВК, рахували голоси та передавали їх до окупаційної Територіально виборчої комісії в Бериславі. За це жінки отримала грошову винагороду.

Їм загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення.

Як відомо з тексту підозри, Брага уродженка м. Черемхово Іркутської області, зареєстрована в селі Качкарівка Бериславського району на Херсонщині, Донченко уродженка села Качкарівка Бериславського району Херсонської області.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ