Підтримати нас

Суд змінив покарання жительці Херсона: передавала інформацію про ЗСУ 

11 жовтня 2024 18:00
173
Поширити:
Фото: Pexels

Херсонський міський суд змінив місцевій жительці термін покарання, що передбачає 5 років ув'язнення, на 3 роки умовно. Жінка передавала інформацію про українських військових. 

Про це йдеться на сторінці  “Судового репортера” із посиланням на вирок суду. 

За даними розслідування, 16 листопада 2023 року жінка телефоном розповідала про машини військових ЗСУ, що стояли на неробочій заправці та біля колишнього кінотеатру. Стало відомо, що вона нібито не знала про те, що чоловік з яким розмовляла, співпрацює із ФСБ. 

В інших розмовах телефоном жінка також розповідала про розташування військової техніки та автівок зі зброєю українських військових.

“У травні 2024 року в справі укладено угоду про визнання провини. (Ред. жінка) взяла на себе обовʼязок допомогти у викритті громадянина України, який співпрацює з РФ. Вона повинна дати показання, що розповіла йому про розташування військових автомобілів біля колишнього кінотеатру і біля готелю в Херсоні”, – йдеться у матеріалі.

У вироці суду йдеться, що на підставі статті 75 КК України, її звільнити від відбування покарання, встановивши іспитовий строк на три роки.

  • Суд виніс вирок жительці Херсона, яка поширювала інформацію про розміщення Збройних Сил України. Вона отримала 11 років ув'язнення.
  • Служба безпеки України затримала 22-річного уродженця Херсонщини в Сумах. Він фотографував локації об’єктів українських військових. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів