Підтримати нас

Суд залишив без змін вирок чоловіку з Херсонщини: брав участь у проведенні “референдуму”

26 червня 2024 09:00
236
Поширити:
Фото: ЦЖР

Одеський апеляційний суд залишив без змін вирок жителю Трифонівки Бериславського району Херсонської області Віктору Семку. Він брав участь у проведенні незаконного референдуму щодо приєднання території Херсонської області до складу РФ.

Про це йдеться в ухвалі суду, що опублікована в реєстрі. 

В документі зазначили, що апеляцію подали захисник Семка та прокурор Херсонської обласної прокуратури. Прокурор просив призначити чоловіку суворіше покарання за злочин. 

Апеляційний суд залишив без змін вирок Приморського районного суду Одеси від 12 лютого 2024 року. За ним чоловіка засуджено за колабораціонізм. 

З 23 по 27 вересня 2022 року Семко зі скринькою для голосування і бюлетенями обходив будинки односельців.

За його словами, він допомагав проводити незаконний референдум, бо боявся за своє життя і життя рідних. Під час окупації території Херсонської області військовими РФ його викрали й 5 днів допитували, тримали в підвалі, не давали їжу та воду, після чого запропонували взяти участь у незаконному референдумі. Коли він відмовився, російські окупанти почали погрожувати.

Його слова спростували в суді численні свідки.

Семка засудили до 7 років ув'язнення із забороною обіймати деякі посади на 10 років.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом трьох місяців із дня її проголошення.

  • Одеський апеляційний суд залишив без змін заочний вирок поліціянту з Голої Пристані Херсонської області Артуру Норченку. Його звинувачують у колабораціонізмі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів